Toastmasters Europe - Domstad Toastmasters       
   
Domstad Toastmasters
Toastmasters Europe 
Public url for this Club
http://domstad.tmclub.eu

Username:

Password:

 Remember meI forgot my password

Don't have an account yet?
You can register for FREE


Home Domstad TM

Members Only

Next Meeting

Meeting on 07 Jan

 View Meeting

Organisation

 Continental Europe

 District 59

    Division C

      Area 3

        Domstad

Site Navigation


easy-Speak Training


District 59 Belgium, France, Luxembourg, Netherlands, Monaco

District 95 Denmark, Germany, Norway, Sweden

District 107 Andorra, Portugal and Spain

District 108 Estonia, Finland, Latvia, Lithuania and Poland

District 109 Austria, Bulgaria, Cyprus, Greece, Italy, Lichtenstein, FYR Macedonia, San Marino, Switzerland and Vatican City

District 110 Croatia, Czech Republic, Hungary, Rep. of Moldova, Romania, Slovakia and Ukraine

District U Undistricted Clubs in Europe


Domstad Toastmasters      

 

Spreken in het openbaar

Wil je beter leren presenteren, je spreekangst overwinnen, je persoonlijke effectiviteit of je leiderschapsvaardigheden verbeteren? Bij Domstad Toastmasters kan het allemaal.

Iedere speech wordt uitgebreid geëvalueerd. Blijf je binnen de tijd? Klopt de structuur van je speech? Hoe is je woordgebruik? Hoe beweeg je? Hoe vaak zeg je ‘eh’? Hoe is je intonatie? Komt je speech überhaupt over? Als je goed wilt leren speechen is het vooral doen, doen, doen. De feedback helpt je de juiste richting te bepalen waardoor je je spreek- en presentatievaardigheden in korte tijd sterk kunt verbeteren.

Improviseren

En dan hebben we ook nog het populaire improvisatie-onderdeel. Je krijgt een vraag of stelling voorgeschoteld en jij krijgt de taak om hier een gloedvol betoog over te houden. Dit leidt vaak tot hilarische situaties. Een leuke maar ook zeer leerzame oefening. Je leert hoe je jezelf op een heldere en georganiseerde manier kunt presenteren met een minimum aan voorbereiding.

Naast presenteren en improviseren zijn er ook mogelijkheden om je leiderschapskwaliteiten te verbeteren. Bijvoorbeeld door een avond als presentator te fungeren. Is dat nog te hoog gegrepen? Geen probleem, iedere Toastmasters bijeenkomst biedt verschillende mogelijkheden om diverse rollen te oefenen. Stap voor stap en onder deskundige begeleiding kun je je vaardigheden verder ontwikkelen.

 
Toastmasters International

Toastmasters International heeft over de hele wereld clubs waar de leden zich kunnen bekwamen in spreekvaardigheid en het vergroten van hun leiderschapskwaliteiten. De clubs zijn Engelstalig of in de landstaal. Domstad Toastmasters is een Nederlandstalige club.

De Toastmasters organisatie bestaat al meer dan 90 jaar. Er zijn over de hele wereld meer dan 300.000 leden, in meer dan 14.000 clubs in ruim120 landen. Toastmasters groeit nog ieder jaar. Nederland was relatief laat met zijn eerste Toastmasters club. Amsterdam Toastmasters (Engelstalig) was in 2002 de eerste in Nederland en sindsdien groeit het aantal clubs nog steeds iedere jaar. Domstad Toastmasters is opgericht in 2015 en de 34ste club in Nederland.

Iedere club en de totale Toastmasters organisatie wordt gedragen door de leden.  Elk lid wordt ook geacht mee te helpen met het organiseren van de bijeenkomsten. Er is slechts een kleine groep mensen in dienst van Toastmasters International in de VS op het hoofdkwartier. Zij verzorgen de administratie en de verspreiding van het lesmateriaal.Over de hele wereld gebruikt men dezelfde professioneel opgezette methode om stapsgewijs de vaardigheden te vergroten. Het verloop van de bijeenkomsten is globaal in alle clubs hetzelfde, maar er zijn uiteraard lokale (culturele) verschillen.

Domstad Toastmasters staat open voor iedereen en dat geldt voor de meeste clubs in de wereld. Er bestaan echter ook clubs die opgericht zijn binnen (meestal grote) bedrijven. Deze “in-company-clubs” laten alleen werknemers van het betreffende bedrijf toe. Zo zijn er bijvoorbeeld clubs die opereren binnen universiteiten, ziekenhuizen, kerken of zelfs binnen gevangenissen. 

 


Voor leden door leden

Bij Domstad TM vervullen de leden steeds de rollen die nodig zijn voor een avond met diverse sprekers. Je houdt zelf een speech, of je laat je uitdagen om aan het improvisatie-deel van de avond mee te doen. Je speech wordt beoordeeld door één van de andere aanwezigen tijdens de clubavond. Ook je taalgebruik en timing worden geëvalueerd. En jij kunt deze evaluaties zelf ook af en toe op je nemen. Zo werk je ook aan je luistervaardigheden en leer je evalueren.

Contributie

Omdat wij zelf de evaluaties en andere rollen invullen en er geen betaalde opleiders zijn, kunnen wij het lidmaatschapsgeld beperken. De zaalhuur is onze grootste kostenpost. De contributie per half jaar bedraagt € 90,-. De éénmalige kosten voor de (Engelstalige) leermiddelen zijn € 18,-. In deze leermiddelen vind je een schat aan informatie ter voorbereidíng van je speeches én over de rollen die je tijdens een clubavond kunt vervullen. Indien je beschikt over een U-pas kan de contributie (deels) via de U-pas worden voldaan.

Gasten zijn welkom

Heb je nog vragen of wil je eens een avond bijwonen? Stuur dan een e-mail via ons contactformulier of naar domstadtoastmasters@gmail.com. We zullen je vragen beantwoorden of  een uitnodiging sturen. Hopelijk kunnen we je binnenkort verwelkomen op één van onze clubavonden.

 

 
Facebook Profile Twitter Account Meetup Account
 
Uitnodiging
When do we meet?
1st, 3rd & 5th Monday of the month at 19:15

Where do we meet?
Florin Utrecht
Nobelstraat 2, 3512 EN, Utrecht

Be a guest at our next meeting!
07 Jan 19 at 19:15

Open to all
 
Volgende clubavond
 
Agenda clubavonden
7th January 19, 19:15
21st January 19, 19:15
4th February 19, 19:15
18th February 19, 19:15
4th March 19, 19:15 Domstad Toastmasters Clubwedstrijd
18th March 19, 19:15
1st April 19, 19:15
(Click on a date to see the detail)
 
Colofon

Pagina Lay-out: Domstad TM

Fotografie: www.davidverwer.nl

Informatie en ledenadministratie:

domstadtoastmasters@gmail.com

Contactformulier (click hier)

 

Toastmaster Automation v2.20 - Powered by easy-Speak   © 2005-18 MalW

Terms and Conditions (Revised 2018-04-23)       Privacy Policy (Revised 2018-04-23)
The names Toastmasters International and all other Toastmasters International trademarks and copyrights are the sole property of Toastmasters International
This website is developed, supported and financed by Toastmaster members for use in their own clubs and is only available to Toastmaster clubs. It is not financed or supported by Toastmasters International in any way.